Kirkkokonsertti

MESTARI JA KISÄLLI HYVÄNTEVÄISYYSKONSERTTI

Korona-pandemia pysäytti myös konserttien järjestämisen.

Edellinen kirkkokonsertti pidettiin 7.11.2019 Messukylän kirkossa. Meillä oli ilo ja kunnia saada esiintyjiksi maailmankuulu tamperelainen oopperatähtemme Jaakko Ryhänen, hänen lahjakas oppilaansa Linda Urbanski ja heitä säestämään pianotaiteilija Maila Böhm. Musiikin ystäviä oli runsaasti paikalla nauttimassa korkeatasoisesta esityksestä ja samalla tukemassa hyvää asiaa.

Jaakko Ryhäsen suunnittelema ohjelma oli tavan mukaan taidolla laadittu. Laulut oli jaettu sopivasti mestarin ja kisällin kesken. Alun juhlallisen osan säveltäjät olivat: Bach, Haydn ja Händel.  Seuraavat kauniit laulelmat on säveltänyt Toivo Kuula ja sanoittaneet Eino Leino ja V.A. Koskenniemi. Merikannon säveltämän Improvisaation soitti Maila Böhm. Seuraavat laulut olivat myös Oskar Merikannon säveltämiä ja Jooseppi Mustakallion, Eino Leinon ja Hilja Haahdin sanoittamia. Mahtava loppu oli Ryhäsen juhlaa Joonas Kokkosen oopperasta Viimeiset kiusaukset, Riitan kuolinkohtauksessa lauloi myös Linda Urbanski. Perinteinen päätös oli Ryhäsen laulama Paavon virsi. Ylimääräisenä duettona kuultiin ihana hymni Panis Angelicus (Leivästä enkelten), jonka sanat ovat Tuomas Akvinolaiselta ja sävel César Franck`ilta. 

Ryhäsen karismaattinen basso ja Urbanskin raikas kaunisääninen sopraano taitavan Böhmin säestämänä loivat yhdessä nautinnollisen ja ikimuistoisen konserttikokemuksen!