Aktiviteetit ja keräykset

Kaikilla Suomen lionsklubeilla on samoja yhteisiä aktiviteetteja.

 

Aktiviteetit

Nuorisovaihto

Suomen Lionsklubit lähettävät vuosittain noin 300 nuorta nuorisovaihtoon perheisiin eri puolille maailmaa. Vastaavasti Suomen Lionsklubit vastaanottavat 200–300 nuorta muualta maailmasta nuorisoleireille ja vierailuun suomalaisissa perheissä.

Lions Quest

Elämisentaitoja - Lions Quest on Lions-järjestön maailmanlaajuinen ohjelma 5 – 25 -vuotiaiden lasten ja nuorten elämänhallinnan tukemiseksi. Suomen Lionsklubit ovat kouluttaneet yli 16 000 opettajaa toteuttamaan ohjelmaa Suomen kouluissa.

Lions Questin tavoitteena on opettaa nuorille oman elämänhallinnan taitoja, vahvistaa sosiaalisuutta ja itsetuntoa, kasvattaa toisen kunnioittamiseen, välittämiseen, vastuun ottamiseen ja huolehtimiseen sekä antaa eväitä ristiriitojen hallintaan.

Lasten turvallista netinkäyttöä opettava Turvallisesti netissä - Vastuu on meidän -aktiviteetti on Lions Quest –ohjelman osa.

Rauhanjuliste- ja esseekirjoituskilpailu

Joka vuosi Suomen lionsklubit kutsuvat oman toiminta-alueensa 11–13-vuotiaita koululaisia mukaan kansainväliseen rauhanjulistekilpailuun. Kilpailun voittaja saa palkintonsa vuosittain YK:ssa vietettävänä Lions-päivänä. Rauhanjulistetöitä on julkaistu muun muassa YK:n postimerkeissä. Näkövammaisten nuorten on mahdollisuus osallistua kilpailuun esseekirjoituskilpailun kautta.

Leot

Leot ovat lionsklubien oma maailmanlaajuinen nuorisoaktiviteetti. Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukevat ja auttavat niiden perustajina toimineet lionsklubit. Leot ovat 12–30-vuotiaita. Leotoiminnan tavoitteena on kasvattaa nuoria palveluun sekä antaa klubien jäsenille tilaisuuksia kehittää itseään ja saada kokemusta johtamis- ja palvelutehtävissä.

 

Keräykset

Katastrofiapu

Suomen Lions-liitolla on oma katastrofirahasto, jonka kautta lionsklubit lahjoittavat rahaa äkillisten katastrofien sattuessa.

Punainen Sulka ja Sight First

Punainen Sulka on Suomen lionsklubien valtakunnallisten varainkeräysten tuotemerkki. Punaisen Sulan merkeissä on järjestetty kuusi valtakunnallista keräyskampanjaa. Sight First vuorostaan on kansainvälisen Lions-järjestön ohjelma, jolla kerätään varoja näönsuojeluun kehitysmaissa.

 

 

Lähde: Suomen Lions-liitto ry