50 vuotta täyttänyt Kaukajärven klubi teki lahjoituksen Kaukajärven koulun oppilaille.

30.6.2023

Kuvassa takarivissa apulaisrehtori Marko Johansson, LC Kaukajärven varapresidentti Yrjö Liljeström, rehtori Päivi Ikola, oppilakuntaa ohjaava opettaja Pinja Irri ja klubin presidentti Maarit Roihuvuo. Pöydän äärellä kouluvalmentaja Lauri Halmeen kanssa Voitto, Melek ja Tuomas.

Kaukajärven Lions Club täytti 50 vuotta marraskuussa. Lionsien palvelutoimintaan kuuluu sekä varojen keräys avustuskohteisiin että käytännön auttamistoiminta. Kaukajärven Lions-klubin varojen keräyksen tärkein kohde on useiden vuosien ajan ollut Kaukajärven alueen koulujen nuorisotyö ja stipendit. Klubi on avustuksillaan tukenut nuorten ryhmien toimintaa ja leirejä. Koulun opiskelijat ovat myös olleet mukana klubin tapahtumissa. Erityisenä esimerkkinä tästä oli korona-aikana Tammenlehväkeskuksen veteraaneille lähetetty kuorolaulutervehdys ja itsenäisyyspäivän kortit, josta saatiin veteraaneilta lämpimät kiitokset.

Klubin ajatuksena on ollut auttaa nuorten käyttämien tilojen kehittämistä. Synttärivuoden kunniaksi LC Kaukajärvi päätti lahjoittaa erilaisten tapahtumien sekä arpajaisten ja syntymäpäivälahjojen tuotoista 3000 euroa Kaukajärven koulun nuorisotilan toiminnallisuuden lisäämiseen. Koulun oppilaskunnan hallitus ja opiskelijoiden työryhmä tekivät suunnitelman hankinnoista, jotka Lions Clubin sihteeri teki yhdessä kouluvalmentajien kanssa. Hankintoihin kuului mm. kalusteita, perinteisiä lauta- ja korttipelejä, PlayStation 5 ohjaimineen, peleineen ja ruutuineen, kahvinkeitin ja kahvitteluastioita.

Kun kaikki laitteet oli saatu paikalleen, klubin presidentit ja sihteeri vierailivat koululla virallisesti luovuttamassa lahjat oppilaiden käyttöön. Vierailun isäntinä ja lahjoitusta vastaanottamassa olivat rehtori Pävi Ikolan johdolla oppilaskunnan vastuuhenkilöt ja kouluvalmentajat. Vierailun aikana klubin presidentit kertoivat Lions-toiminnasta erityisesti LC Kaukajärven toiminnan näkökulmasta. Isännät kertoivat, että koulun nuorisotila on vilkkaassa käytössä sekä vapaa-ajan viettoon että läksyjen ja tehtävien tekemiseen. Kouluvalmentajat tekevät myös työtään tässä tilassa yhdessä opiskelijoiden kanssa. Porrastetun 45 minuutin ruokatauon aikana saattaa paikalla pyörähtää 80-100 oppilasta. Vapaa-aikana lahjoitetut pelit ovat ahkerassa käytössä. Pleikalla FIFA jalkapallo ja NHL jääkiekko ovat huippusuosittuja, kun itse kootut joukkueet kamppailevat toisiaan vastaan. Neljällä pelaajalla kilpa-ajotkin ovat koukuttavia.

LC Kaukajärvi antaa Kaukajärven ja Annalan kouluille stipendirahaa tänäkin vuonna 1000 euroa. Pieniksi stipendeiksi jaetun rahan kohdentamisesta päättävät rehtorit ja opettajat. Stipendien jakoperusteena on koulumenestystä enemmän asenne, kehittyminen ja kaverillinen toimintatapa.

Lahjaa vastaanottamassa Kaukajärven koulun oppilaskunnan hallituksesta Saara, Kendall, Tuomas, Yasmee, Voitto ja Melek yhdessä rehtori Päivi Ikolan kanssa.

Kaukajärven Lions Clubin varapresidentti Yrjö Liljeström ja presidentti Maarit Roihuvuo testaavat pelitaitojaan Voiton ja Saaran sekä kouluvalmentaja Nina Lehtisen kanssa. Rehtori Päivi Ikola kannustaa opiskelijoitaan. Seinillä oppilaiden töitä.